Traveltips Forum
Νοέμβριος 23, 2017, 07:38:55 πμ *
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Νέα: Ταξιδεύετε; υπολογίστε εδώ πόσο επιβαρύνετε το περιβάλλον!
 
   Αρχική   Βοήθεια Αναζήτηση Σύνδεση Εγγραφή  
Σελίδες: [1]
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Thailand 2008  (Αναγνώστηκε 5982 φορές)
jimmys
Αρχάριο μέλος
*
Μηνύματα: 6


Προφίλ E-mail
« στις: Δεκέμβριος 19, 2007, 11:27:24 μμ »

Kαλησπερα σε ολους.  Σωτηρη παρα πολυ ωραια ιδεα να κανεις αυτο το site,μας δινεις πολυ πολυτιμες πληροφοριες.
 Τελη Ιανουαριου φευγω για δευτερη φορα Ταυλανδη,περσυ εμεινα εκει 29μερες,φετος θα μεινω 39.Το ερωτημα μου ειναι οτι επειδη για τους ελληνες ισχυει το 30ημερο εκει,αναγκαστηκα θα πρεπει να βγω εκτος συνορων και το θεμα ειναι σε ποια γειτονικη χωρα να παω.Θα θελα να παω Βιετναμ για καμια 7μερες,να βγαλω την βιζα απο την Μπανγκοκ κτλ. Αλλα ισως να ξεφυγω απο τον προυπολογισμο μου με αυτο το ταξιδι και θελω καποια γνωμη τι να κανω,εστω βγω απ τα συνορα και να ξαναμπω την ιδια μερα ωστε να εχω νεα εισοδο.Απο ολες τισ γειτονικες χωρες μονο στην Μαλαισια δεν χρειαζομαστε βιζα,γνωριζει κανεις που ειναι ο συνοριακος της σταθμος? Επειδη φετος ο βασικος μου προορισμος ειναι ο βορρας της ταυλανδης(μιας και περσυ δεν πηγα),σκεφτομαι και τα συνορα Βιρμανιας-λαος.Σε ποιες περιοχες υπαρχουν οι συνοριακοι σταθμοι στις αντοιστιχες χωρες?Ειναι ευκολο να βγει επιτοπου βιζα στα συνορα για Βιρμανια η για λαος? Το ενδεχομενο να το αφησω ετσι και να μην βγω καθολου απ τα συνορα και να πληρωσω το προστιμο στο αεροδρομιο φευγοντας δεν το σκεφτομαι λογω 1)θελω να ειμαι απολυτα νομιμως,2) πεταω με την EGYPT και η πτηση απο ΒΚΚ για αθηνα ειναι 01:15 το βραδυ,θα ειναι τετοια ωρα το βραδυ το ταμειο ανοιχτο ωστε να πληρωσω το προστιμω?

ΟΙ ΣΥΝΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ ΠΑΝΤΑ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ

Φιλικα Δημητρης
Καταγράφηκε
ΕΡΣΗ
Αρχάριο μέλος
*
Μηνύματα: 32


Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 20, 2007, 03:21:03 πμ »

Γειά σου Δημήτρη,

Σύμφωνα με τον οδηγό Lonely Planet που έχω για Λάος, υπάρχει τρένο που συνδέει την Μπανγκόκ με την πρωτεύουσα του Λάος και φτάνει μέχρι τα σύνορα στην επαρχία  Nong Khai (ταϋλανδέζικη πλευρά) και πιο συγκεκριμένα στο Hat Jommani. Εκεί υπάρχει μια γέφυρα Ταύλανδο-λαοτιανής φιλίας, όπου είναι και τα σύνορα. Πρέπει όμως με δικό σου μέσο να μεταβείς από το σταθμό του τρένου στην γέφυρα. Από εκεί πουλμανάκια διασχίζουν τη γέφυρα αυτή, κάθε 20 λεπτά περίπου, σταματούν στο ταυλανδέζικο φυλάκιο, πληρώνεις 10 Β για σφραγίδα εξόδου, ξανανεβαίνεις στο πουλμανάκι, περνάς απέναντι στα λαοτιανά σύνορα όπου ξανασφραγίζεται το διαβατήριο. Από εκεί είτε νοικιάζεις ένα μηχανοκίνητο τρίκυκλο,είτε ταξί, για να πας στη Vientiane,την πρωτεύουσα του Λάος, είτε περιμένεις το λεωφορείο, το νο 14, που για κάτι ελάχιστο σε πηγαίνει και αυτό με τη σειρά του στη  Vientiane. Το τραίνο φεύγει από το σταθμό Hualamphong της Bangkok, υπάρχει και νυχτερινό όπου έτσι γλιτώνεις και ένα βράδι ξενοδοχείο.

Σύμφωνα πάλι με τον ίδιο οδηγό άλλο μέρος που μπορείς να περάσσεις τα σύνορα είναι στο σημείο Chong Mek στην ταϋλανδέζικη επαρχία του Ubon Ratchathani προς το λαοτιανό Champasak. Για να φτάσεις εκεί παίρνεις ένα λεωφορείο για το Phibun Mangsahan και κατόπιν ένα επιβατικό  φορτηγό (sawngthaew)για το Chong Mek. Από εκεί περπατώντας διασχίζεις τη γέφυρα. Τα λαοτιανά σύνορα είναι ανοιχτά από τις 8 το πρωί μέχρι το μεσιμέρι και από τις 1 μεχρι τις 4.30. Κατόπιν μέσω του χωριού Mai Sing Ammphon φτάνεις στην πρωτεύουσα της επαρχίας  Champasak που λέγεται Pakse, η απόσταση είναι περίπου μία ώρα και καλύπτεται είτε με ταξί είτε με αυτά τα επιβατικά φορτηγά. Αυτά τα σύνορα είναι λιγότερο πολυσύχναστα. 

Τώρα όσον αφορά τη βίζα για να επισκεφθείς το Λάος, σύμφωνα πάλι με τον οδηγό μου, μπορείς να βγάλεις δεκαπενθήμερη βίζα στα σύνορα της Γέφυρας Φιλίας, είτε στα Διεθνή αεροδρόμια της Vientiane και της Luang Prabang. (Για αυτή τη διαδικασία λοιπόν το  Chong Mek αποκλείεται). Απαραίτητο είναι:
- να έχεις 30$ σε μετρητά ή το ισόποσο σε τϋλανδάζικο νόμισμα (όχι στο δικό τους το τοπικό νόμισμα, ούτε σε Travellers cheques, ή άλλο νόμισμα,
-μία φωτογραφία διαβατηρίου
- το όνομα του ξενοδοχείου που θα μείνεις στο Λάος (συμβουλή του οδηγού να γράψεις όποιοδήποτε γνωρίζεις, δεν χρειάζεται να έχεις κάνει κράτηση εκεί.)
-το όνομα μιας επαφής σου στο Λάος. Οι περισσότεροι το αφήνουν κενό αυτό το κουτάκι  χωρίς πρόβλημα, ισχυρίζεται ο οδηγός.
Ο οδηγός επιμένει να έχεις μαζί σου ρευστό σε δολάρια, αλλιώς έχεις μεγάλο πρόβλημα. Επιπλέον μπορείς εντός 24 ωρών να πάρεις βίζα από την πρεσβεία του Λάος στη Bangkok.

Ελπίζω να σε βοήθησα. Βέβαια όλα αυτά είναι και ολίγον ασκήσεις επί χάρτου, ελπίζω να μην έχουν αλλάξει τα πράγματα στο μεταξύ. Σε εσένα εγκειται να εξακριβώσεις την ακρίβια των πληροφοριών αυτών. Όσον αφορά τη Βιρμανία φοβάμαι οτι εξαιτίας των προσφάτων γεγονότων είναι ενδεχόμενο να μην έχουν ανοιχτά τα χερσαία τους σύνορα με την Ταϋλάνδη. Λογικά το ταξίδι με τρένο ή με λεωφορείο είναι πιο φτηνό από το αεροπορικό, τσεκαρέ το όμως και όσο είσαι στη Bangkok γιατί που ξέρεις μπορεί πάντα να βρείς μια καλή προσφορά. Όσο καλή και αν είναι η προσφορά να αποφύγεις τις λαοτιανές αερογραμμές.

Για οποιαδήποτε πληροφορίαστη διάθεσή σου

Καλά να περάσεις και να μάθουμε τη συνέχεια..

Καταγράφηκε
jimmys
Αρχάριο μέλος
*
Μηνύματα: 6


Προφίλ E-mail
« Απάντηση #2 στις: Δεκέμβριος 20, 2007, 02:27:23 μμ »

Καλησπερα Ερση σε ευχαριστω παρα πολυ για την γρηγορη απαντηση σου.Μαλλον το καλυτερο απο ολα αυτα που μου ειπες ειναι βραδινη τρενουμπα απο Μπανγκοκ και μπρος για Vientiane.Bεβαια οταν θα ειμαι Ciang mai θα κανω μια προσπαθεια απο Βιρμανια μπας και γινει κατι.Τον συνοριακο σταθμο Ταυλανδης-Βιρμανιας τον γραφει ο οδηγος σου? Εγω εχω σε Ελληνικη εκδοση τον οδηγο της καθαημερινης και δεν εχει περι συνορων.
Καταγράφηκε
Hunting a Shadow
Αρχάριο μέλος
*
Μηνύματα: 21


Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Δεκέμβριος 20, 2007, 04:04:58 μμ »

Δύο υποσημειώσεις-συμβουλές:

1) Όταν ζούσα εγώ στην Ταϋλάνδη είχα κι εγώ να ανακατευτώ με τέτοια θέματα δεδομένου ότι έμεινα αρκετό καιρό. Ο λόγος είναι ότι η work permit visa ήταν single entry (τέτοια μου βγάλανε από την Αθήνα, επειδή ήταν για λογαριασμό Πανεπιστημίου), οπότε με την πρώτη μου έξοδο από την Ταϋλάνδη ακυρώθηκε, και η διαδικασία είναι σαφώς πιο σύνθετη για work permit visa αντί για τουριστική. Στη μία περίπτωση λοιπόν έκανα αυτό που σκέφτεσαι κι εσύ, πήγα στην Κουάλα Λουμπούρ οπότε "μηδένισε" το κοντέρ όταν ξαναγύρισα. Ήταν προγραμματισμένο ταξίδι όμως και δε το έκανα γι'αυτό το λόγο. Στην δεύτερη φορά, αυτό που έκανα και σου συνιστώ να κάνεις αν θες, είναι¨να βγάλεις μια τουριστική βίζα. Η διάρκειά της είναι 60 μέρες. Εναλλακτικά, κάνεις extension stay για 7 ή 14 μέρες, και μάλιστα μπορείς να το κάνεις και σε immigration στο Βορρά που θα βρίσκεσαι. Για βίζα νομίζω πρέπει να πας στα κεντρικά γραφεία στη Μπανγκόκ.

2) Τα σύνορα της Ταϋλάνδης δεν ήταν ποτέ φιλήσυχα. Είτε μιλάμε για το Νότο, όπου κυριαρχούν το 7-8% του πληθυσμού που είναι Μωαμεθανοί και σκοτώνονται (κυριολεκτικά) με την Αστυνομία, είτε για το Βορρά όπου με Καμπότζη Βιετνάμ και Λάος η χώρα δεν είχε ποτέ καλές σχέσεις (ειδικά με τις 2 πρώτες). Η Ταϋλάνδη εκεί είναι περίπου ότι είναι η Ελλάδα για τα Βαλκάνια. Γη της επαγγελίας, με παράνομους μετανάστες χιλιάδες επί χιλιάδων να προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα. Και εκεί δεν αστειεύονται, σκοτώνονται για πλάκα. Κάποτε την είχε την οδηγία ο Lonely Planet να απογεύγετε να περνάτε οδικώς τα σύνορα, δε ξέρω αν υπάρχει ακόμα. Μπορεί και να έχει καλυτερεύσει η κατάσταση δε ξέρω. Απλά στη θέση σου δε θα το διακινδύνευα όταν οι εναλλακτικές προτάσεις είναι προσιτές (οι τιμές να πετάξεις με Air Asia είναι εξευτελιστικές και η εταιρεία εγγύηση).

Και κάτι τελευταίο: αν μιλάμε για τα τρένα που ξέρω στη Μπανγκόκ και δε τα έχουν αλλάξει από το 2006, καλύτερα ξεκίνα με τα πόδια. Πιο γρήγορα θα φτάσεις. Στο τρένο κινδυνεύεις να χάσεις και την επιστροφή σου στην Αθήνα.
Καταγράφηκε
jimmys
Αρχάριο μέλος
*
Μηνύματα: 6


Προφίλ E-mail
« Απάντηση #4 στις: Δεκέμβριος 20, 2007, 06:11:33 μμ »

Kαλησπερα φιλε μου.Πολυ καλες οι συμβουλες σου,θελω να ρωτησω και κατι.Σημερα πηρα τηλ στην πρεσβεια της Ταυλανδης στην Αθηνα να ρωτησω σχετικα με την τουριστικη βιζα,αλλα δεν το σηκωναν ηταν και μεσημερι.ξερεις ποσο κανει?αν βγανει ευκολα.Λογικα μεσω καποιου τουριστικου γραφειου θα πρεπει να το κανονισω(μιας και μενω θεσσαλονικη). Το immigration στον βορρα που ειναι? νομιζω εχει και στην Μπανγκοκ αυτο που λες.
Καταγράφηκε
mpiftex
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 15


Προφίλ WWW
« Απάντηση #5 στις: Δεκέμβριος 20, 2007, 06:58:36 μμ »

En sintomia:
Ego tha proteina na vgaleis tin touristiki visa pou einai gia 2 mines kai na eisai isihos. To kalokairi (stin Athina) mou tin vgalan mesa se 2 ergasimes an thimamai kala kai kostise 25-30e. Tha sou stihisei perisotero na mpeis kai na vgeis apo ti hora. Episis i diadikasia itan aploustati kai o ipalilos filikotatos. Afou den meneis Athina tote isos na sou kostisei ligo parapano gia na to kaneis meso kapoiou taksidiotikou grafeiou (ipotheto).
Diaforetika mporeis na to sindiaseis me ena taksidaki stin Kampotzi gia 2-3 meres kai na deis kai to Angkor, an fisika se endiaferei. I visa gia tin Kampotzi mou stihise $20 sta sinora. Enalaktika kai efoson tha eisai sto vorra, pigaine sto Laos (30meri pleon visa sta sinora, $30 h $35 analoga tin ethnikotita, tha mporo na sou po sigoura se kamia vdomada pou tha peraso sti hora apo tin Kina).
Shetika me tin Virmania kai simfona me tis kouventes me allous taksidiotes afou tighanei na eimai stin periohi, einai akoma perierga ta pragmata ekei kai an kai pleon dinoun ksana touristiki visa, tha sou proteina na to apofigeis an o skopos sou einai mono i ananeosi tis visa kai ohi na deis tin Virmania!

Gia alli mia fora, signomi gia ta greeklish...
Καταγράφηκε

World Traveler: Ταξιδεύοντας στον κόσμο. Ιστορίες, εμπειρίες και συμβουλές
Hunting a Shadow
Αρχάριο μέλος
*
Μηνύματα: 21


Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Δεκέμβριος 20, 2007, 07:00:22 μμ »

Καλύτερα πάρε πρωινές ώρες. Δεν ξέρω αν μπορείς να βγάλεις τουριστική βίζα από δω, ακόμα κι αν μπορείς θα είναι ακριβότερη από το να τη βγάλεις στην Μπανγκόκ (εγώ εννοούσα να τη βγάλεις εκεί, όχι εδώ, με δεδομένο πως για να μπεις στη χώρα δε τη χρειάζεσαι έτσι κι αλλιώς), χώρια τα γραφειοκρατικά μέσω πρακτορείου όπως ανέφερες. Αλλά πάρε τηλέφωνο, μπορούν ίσως να σου λύσουν περισσότερες απορίες από μας, η δουλειά τους είναι! Το κόστος της τουριστικής βίζας ήταν 30€ τότε (2004-5). Το extention day για 7 ή 14 μέρες είναι σίγουρα φθηνότερο (η βίζα σε κρατάει για 60 μέρες στη χώρα ελεύθερα). Το immigration στο βορρά δε ξέρω που είναι δε χρειάστηκα ποτέ, google it θα το βρεις. Στη χειρότερη κινείς τις διαδικασίες στο immigration στη Μπανγκόκ πριν πας στο Βορρά, για να είσαι σίγουρος.
Καταγράφηκε
jimmys
Αρχάριο μέλος
*
Μηνύματα: 6


Προφίλ E-mail
« Απάντηση #7 στις: Δεκέμβριος 20, 2007, 08:15:17 μμ »

Σας ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον σας.Για το τι τελικα θα γινει θα σας ενημερωσω.
Καταγράφηκε
Κατερίνα
Απλό μέλος
**
Μηνύματα: 72


Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Δεκέμβριος 25, 2007, 01:54:28 μμ »

Από τα λεγόμενα των ντόπιων, όντως οι Ταϋλανδοί δεν έχουν τις καλύτερες σχέσεις με τις γείτονες χώρες, με εξαίρεση το Λάος. Γι αυτό και τα τσεκ ποιντς προς Λάος είναι τα πιο ευκολοπροσβάσιμα. Επιβεβαιώνω τα λεγόμενα της Έρσης για τα σύνορα του Λάος κοντά στο Πάξε. Όχι μόνο δεν είναι πολυσύχναστα αλλά η όλη διαδικασία κράτησε όσο 1 τσιγάρο...
Ο μοναδικός λόγος όμως που θα σε οδηγούσε εκεί (μιας και η όλη διαδικασία μέχρι να φτάσεις είναι ψιλοταλαιπωρία), θα ήταν για να επισκεφθείς τα νησιά που είναι κοντά στο Πάξε.
Στο Βορρά, κοντά στο Τσιανγκ Ράι (2 ώρες περίπου με λεωφορείο) βρίσκεται το Τσιανγκ Κονγκ που είναι και αυτό άλλο ένα σημείου εισόδου για το Λάος. Πάλι η διαδικασία είναι εξαιρετικά γρήγορη και η μετάβασή σου στην άλλη πλευρά γίνεται με βαρκούλες που φευγουν κάθε λίγα λεπτά. (Το συγκεκριμένο τσεκ πόιντ το χρησιμοποίησα για να εισέλθω στην Ταυλάνδη). Από τα σύνορα, η Λουανγκ Ναμτα απέχει περίπου 3 μισυ ώρες με τοπικό λεωφορείο και η Λουανγ Πραμπάνγκ 14.
Στην πόλη όμως (που μου διαφεύγει δυστυχώς το όνομα της), μπορείς να βρεις εκδρομές με κλιματιζόμενα λεωφορεία, προς  βασικούς προορισμούς στο Λάος, σε πολύ προσιτές τιμές.
Αν δεν κάνω λάθος, εκεί που βρίσκεται το τριεθνές-χρυσό τρίγωνο (Ταϋλάνδη, Βιρμανία, Λάος), στο Τσαινγκ Σαέν , υπάρχει τσεκ πόιντ αλλά δεν έχω περισσότερες πληροφορίες.
Ένα άλλο τσεκ πόιντ στο Βορρά, που χρησιμοποίησα για να πατήσω τα ιερά χώματα τής...Βιρμανίας ήταν στο Μάε Σάι. Στο διαβατήριο γράφει "walk", που σημαίνει πως έιχα το δικαίωμα να μείνω μόνο για λίγες ώρες στην πόλη Τατσιλέκ. Δεν γνωρίζω όμως αν μπορείς να βγάλεις κανονική βίζα για να εισέλθεις στη χώρα.

mpiftex! θα σε συγχωρήσουμε για τα γκρήκλις μόνο αν μας γράψεις αναλυτικά τις εμπειρίες σου απ το ταξίδι (οταν με το καλό γυρίσεις εννοείται)!   Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο
Καταγράφηκε
michail 68
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 31


Προφίλ E-mail
« Απάντηση #9 στις: Δεκέμβριος 27, 2007, 05:47:12 μμ »

jimmy το πιο ευκολο για σενα και πιο οικονομικο ειναι να παρεις μια διμηνη τουριστικη βιζα απο την ταυλανδεζικη πρεσβεια στην αθηνα. σηνενοησου με καποιο πρακτορειο να στην βγαλει .το μπες και βγες απο τις γειτονικες χωρες θα σου κοστισει. τα πολλα λογια ειναι φτωχεια. καλα να περασεις
Καταγράφηκε
jimmys
Αρχάριο μέλος
*
Μηνύματα: 6


Προφίλ E-mail
« Απάντηση #10 στις: Δεκέμβριος 27, 2007, 07:22:50 μμ »

Κατερινα σε ευχαριστω,πολυ χρησιμες οι πληροφοριες σου.

29 και ξημερωσε!
Καταγράφηκε
mpiftex
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 15


Προφίλ WWW
« Απάντηση #11 στις: Δεκέμβριος 29, 2007, 03:42:57 μμ »

29 den einai tipota!! Tha perasoun protou to katalaveis!!
Opos sou protinei o Michail68 kai sou eiha pei kai ego, kalitera na vgaleis ti 2mini visa kai na eisai isihos.
Se periptosi omos pou thes na deis esto kai ligo apo to Laos (kai opos eiha iposhethei pos tha se enimeroso), sta sinora pleon dinoun visa 30 imeron pros $35 gia tous ellines.

Katerina: Euharisto, tha kano oti mporo, otan giriso fisika.... Χαμόγελο
Καταγράφηκε

World Traveler: Ταξιδεύοντας στον κόσμο. Ιστορίες, εμπειρίες και συμβουλές
jimmys
Αρχάριο μέλος
*
Μηνύματα: 6


Προφίλ E-mail
« Απάντηση #12 στις: Δεκέμβριος 30, 2007, 10:50:32 πμ »

Opos sou protinei o Michail68 kai sou eiha pei kai ego, kalitera na vgaleis ti 2mini visa kai na eisai isihos.
Se periptosi omos pou thes na deis esto kai ligo apo to Laos (kai opos eiha iposhethei pos tha se enimeroso), sta sinora pleon dinoun visa 30 imeron pros $35 gia tous ellines.
Σκεφτηκα καλυτερα να παω εκει σε immigration office και να παρω παραταση,αλλιως οταν θα ειμαι στον βορρα θα κανω καμια εξορμηση προς το λαος εστω για λιγο.Σε ευχαριστω
Καταγράφηκε
michail 68
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 31


Προφίλ E-mail
« Απάντηση #13 στις: Ιανουάριος 01, 2008, 02:02:24 μμ »

το immigration μεχρι και πριν 3 χρονια που ειχα παρει τελευταια φορα παραταση εδινες 1920 μπατ στο περιπου 40 ευρω και σου δινανε 10 μερες.δεν ξερω αν αυτο εχει αλλαξει
Καταγράφηκε
Σελίδες: [1]
  Εκτύπωση  
 
Μεταπήδηση σε:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.2 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Έγκυρη XHTML 1.0! Έγκυρα CSS!
Δημιουργία σελίδας σε 0.037 δευτερόλεπτα. 17 ερωτήματα.